Çıtır Piliç Salata

Pişirme Süresi - 30 dk

Pratik ve besleyici yemekleri sevenlerin vazgeçemeyeceği harika bir tarif

Kişi Sayısı:
1
Süre:
20
Malzemeler:
1 ad. tavuk göğsü, julyen kesim
1 ad. yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 kase panko, ekmek kırıntısı
1 fincan zeytinyağı
½ demet roka
½ demet lolorosso
¼ demet kıvırcık
100 gr. haşlanmış mısır
8 ad. çeri domatesi
1 fincan zeytinyağı
½ ad. limon suyu
1 tutam tuz
 
Yapılışı:
1. Tavuk göğsünü julyen kesip, yumurta kasenin içerisine ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber döküp karıştırın.
2. Tavuk parçalarını panko (Ekmek Kırıntısı) ile kaplayın.
3. Orta-yüksek ateşte tavada zeytinyağını ısıtıp, Panko ile kapladığınız tavuk göğsünü tersyüz ederek, altın rengi oluncaya kadar kızartın.
4. Derin bir kaseye sırasıyla, roka, lolorosso, kıvırcık, mısır ve domatesi ilave edin.
5. Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve tuzu çırpın ve salata kasesindeki malzemelerin üzerine boca edin.
6. Kızarmış tavukları da salata kasesinin üzerine ilave edip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
PAYLAŞ :