Piliç Dolma

Pişirme Süresi - 30 dk

Özel günlerinizde yapabileceğiniz hem çok uygun fiyatlı hem çok kolay ve hem de inanılmaz leziz bir tarif. Muhteşem sosu ve iç pilavı ile parmaklarınızı yemeye hazırsanız, hemen denemelisiniz.

Kişi Sayısı:
5
Süre:
20
Malzemeler:
1 fincan zeytinyağı
1 fincan çam fıstığı
2 ad. soğan, kıyılmış
2 su b. pirinç
1 çay k. tarçın
1 tatlı k. nane
1 fincan kuş üzümü
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 su b. sıcak su
1 ad. piliç
2 fincan zeytinyağı
1 tatlı k. tuz
1 yemek k. toz biber
1 yemek k. pul biber
1 yemek k. biberiye
Yapılışı:
1. Orta-yüksek ateşte tavada zeytinyağını ısıtıp, çam fıstığı ilave edin ve altın rengi oluncaya kadar karıştırın.
2. Soğan ilave edip, pembeleşinceye kadar karıştırın.
3. Pirinç ilave edip, 1 dk. karıştırın.
4. Tarçın, nane, kuş üzümü, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın.
2 su b. sıcak su ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin.
5. Hazırladığınız iç harcın bir kısmını tavuğun içerisine doldurup, açık olan kısmı kürdan ile kapatın.
6. Derin bir kaseye, 2 fincan zeytinyağı, tuz, toz biber, pul biber ve biberiye ilave edip karıştırın.
7. Fırın tepsisi veya bor cam zeminine yağ sürüp, dolgulu tavuğu ortasına yerleştirin. Ayrıca patatesleri ortadan ikiye bölüp etrafına dizin.
8. Hazırladığınız sosu, tavuk ve patateslerin üzerine bolca sürün.
9. Önceden 180 dereceye kadar ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin.
10. Servis ederken kalan iç harcınızı servis tepsisi zeminine yayıp üzerine, tavuğunuzu ve patateslerini yerleştirin. Fırın tepsisinde kalan sosu da üzerine boca edin. Afiyet olsun.
 
PAYLAŞ :