"Kuluçkahaneden Sofranıza"
Kuluçkahaneden, tam otomatik sevk idare edilen kümeslere teslim edilen
civcivlerin, yaşamları boyunca (0 - 45 güne kadar) veteriner hekim ve ziraat
mühendislerimiz tarafından sıkı biyogüvenlik uygulamaları ile günlük olarak
takip edilmektedir.
Sağlıklı sürü için, civcivden pilice kadar geçen büyütme süresinde, gerek
görüldükçe yapılan aşı - ilaç uygulamaları tamamen veteriner hekimlerimiz
tarafından uygulanmaktadır.
Yüksek performans elde etmek için fason yetiştiricilerimiz, günün şartlarına
uygun olarak bilgilendirilmekte, eğitilmekte ve en iyi performansı sergileyen
yetiştiricilerimiz ödüllendirilmektedir.
Piliçlerimiz her yaşa uygun enerji, protein gibi değerleri belirlenmiş her
aşamasında kontrol edilen, yüksek kalitede ham maddelerden üretilen yemlerle
beslenmektedirler.
Yetiştiricilerimizin kümeslerinde uygun ağırlığa ulaşan piliçlerimiz, kümeslerde
yakalanıp kesim tesislerine ulaştırılması dahil tüm aşamalarda hayvan refahı (Welfare
uygulamaları) göz önünde bulundurulmaktadır.
Avrupa Birliği ölçülerinde üretim koşulları sağlayan Bupiliç’e canlı taşıma
araçları ile gelen etlik piliçler, canlı kabul alanından sevkiyat kısmına kadar
orijin makineler ile tüm hijyen koşullarına uygun olarak işlemden geçer.
Gıda güvenliği, bir gıda firmasının hassasiyet göstermesi gereken konuların
başında gelir. Bu konuda büyük bir titizlik gösteren Bupiliç, anti-bakteriyel
zemin uygulaması ve hava soğutma sistemini kullanmaktadır. Çünkü, klasik mozaik
ya da epoksi zeminlerde gerekli hijyenik koşulları tam olarak sağlamak olanaklı
değildir. Aynı olumsuzluk piliç etinin tamamıyla su ile soğutulmasında da söz
konusudur. Gerek zemin uygulaması gerekse çağdaş elektronik teknolojiyle çalışan
hava soğutmamız, ürünlerimizin kalitesine ve lezzetine artı değerler katmıştır.
Gıda güvenliğine paralel olarak yapılan başka diğer uygulamalar;
çalışanlarımızın periyodik olarak sağlık taramasına tabi tutulması, her vardiya
bitiminde yapılan temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarıdır.
Çevreye duyarlı bir firma olarak, onu gelecek nesiller adına korumayı başlıca
görevlerimizden biri saymaktayız. Bu bağlamda, katı atıklarımız işletmemizin
rendering ünitesinde değerlendirilerek, tavuk unu ve yağı elde edilmektedir.
Sıvı atıklarımız ise arıtma tesislerimizde arıtılıp kontrollü olarak doğaya
bırakılmaktadır.
Diğer yandan işletmemizde yakıt olarak çevre dostu doğal gaz kullanılmaktadır.